Ajankohtaista

Tervehdys sukujuhlasta Vaalan Suvirannassa 25.8.2018

Kauan odotettu ja suuresti mainostettu Kariojien 10-vuotisjuhlapäivä koitti vihdoin. Lauantai valkeni kuitenkin hiukan sateisen ja pilvisen näköisenä. Ajattelin, että mitenkähän pärjäämme sisätiloissa, kun paljon lapsiakin oli mukana. Huoleni oli turha, sillä sadepilvet haihtuivat ja päivä lämpeni iltapäivää kohti mukavan leppoisaksi. Suvirantaan saapui suuri joukko iloisia sukulaisia, aikuisia ja lapsia sekä lasten iloksi myös muutama koira. Paikka oli ihanteellinen, koska lapset ja koirat voivat juosta ja leikkiä pihalla eikä aika tullut pitkäksi.

Ohjelmassa oli ensin sukuseuran ylimääräinen kokous, jonka hallitus oli kutsunut koolle. Sukukirjan päivittäminen on seuran suunnitelmissa lähivuosina ja siihen tarvitaan rahaa. Kokous päätti kerätä vuosina 2019–2020 jäsenmaksua 10€/vuosi/yli 18-vuotiailta. Pentti Karioja kerää päivitettyjä tietoja suvun jäseniltä ja toivottavasti väki innostuu niitä hänelle lähettämään. Toinen tärkeä asia oli hallituksen esittämän kunniajäsenyyden myöntäminen Kauko Kariojalle. Kaukohan on koko seuran ensimmäinen perustajajäsen. Ilman hänen mittavaa työtään sukututkimuksen parissa ja sukukirjan julkaisemisessa ei koko sukuseuraa olisi olemassakaan.

Kauko Kariojalle luovutetaan kunniapuheenjohtajan nuija.

Sukuseuran 10-vuotisjuhlassa ensimmäiseksi Pentti ja Raija kukittivat Kaukon kunniajäsenyydestä ja yllätys, yllätys… hallitus kutsui hänet myös kunniapuheenjohtajaksi! Siitä merkiksi hänelle ojennettiin kunniapuheenjohtajan nuija.  Seuran toiminnassa aktiivisesti ovat olleet koko kymmenvuotiskauden myös Jukka Karioja taloudenhoitajana ja Konsta Karioja sihteerinä ja nettivastaavana.  Heitä kiitettiin kukkakimpulla. Konsta ei ollut paikalla, mutta hän sai lahjakortin kotiinsa.

Juhlan ohjelmassa oli myös kuvia ja kertomuksia seuran kymmenvuotiskaudelta, Erkki Ojanahon upea esitys valokuvauksesta, jota hän harrastaa, Pentin puheenvuoro sukutietojen päivityksestä, Kielo Kariojan terveiset Amerikan sukulaisilta ja Jarmo Mäkelän journalistiikan asiantuntijan puheenvuoro maailman nykytilanteesta. Kaikkien sympatiat sai puolelleen nuori musikantti, Janita Hietala, joka lauloi kolme kaunista laulua säestäen itseään pianolla. Juhlan juonsi ansiokkaasti Kalevi Komulainen. Jäsenet olivat tuoneet paljon arpajaispalkintoja ja Vappu Vimpari ja Ritva Väyrynen hoitivat arpomisen ammattitaidolla. Juhla oli kaikin puolin onnistunut ja tunnelma oli vapautunut ja rento. Yhteenkuuluvuus suvun kesken oli mielestäni käsin kosketeltava! Lämmin kiitos kaikille osallistujille! Erityisesti haluan kiittää hallituksen jäseniä, jotka kaikki olivat sataprosenttisesti mukana ja ottivat vastuuta tapahtumasta!

Suvulta toivotaan nyt aktiivista tietojen päivitystä ja jäseniksi liittymistä nettisivuilta löytyvillä lomakkeilla.  Olisiko jäsenillä ehdotuksia tuleviksi tapaamispaikoiksi? Hallitus ottaa myös mielellään vastaan ideoita toiminnan kehittämiseksi.  Suku on paras!!

Hyvää syksyä kaikille!

Aino