Ajankohtaista

Hei taas, suuri sukuni!

Sukuseuran hallitus kokoontui Skypessä keskustelemaan seuran toiminnasta ja sen kehittämisestä. Pitkään puheena ollut sukutietojen päivittäminen on nytkähtänyt hiukan eteenpäin. Samalla nettisivujen uudistaminen on ottanut pitkän harppauksen. Sukutietojen ja nettisivujen päivitys yhdistyivät käytännön syistä Pentille. Hän on yhdessä Konstan kanssa uudistanut sivuja. Se työ on vielä kesken. Karioja-sivuilta löytyy nyt lomake, jonka täyttämällä jäsenet voivat täydentää ja korjata tietojaan. Kaukon kirjan ilmestymisestä on kulunut jo 10 vuotta, joten paljon on ehtinyt tapahtua. Tällä lomakkeella voi ilmoittaa esim. uusista suvun jäsenistä, nimien muutoksista sekä korjata tai täydentää entisiä tietoja. Tarkoitus olisi saada kirjasta uusi painos täydennettynä uusilla tiedoilla. Sukukirjoilla on taipumus, että usein jo ilmestyessään osa tiedoista on puutteellisia.

Nettisivujen tarkoituksena on myös keskustelun synnyttäminen suvun jäsenten kesken ja erilaisten sukutarinoiden välittäminen. Vanhat valokuvat ovat verrattomia tarinan lähteitä. Pentti ottaa vastaan kuvia ja tarinoita ja lisää niitä jäsenten luettaviksi. Tähän asti vain facebookissa on ollut mahdollista kuvien ja tarinoiden jakaminen. Kaikki eivät kuitenkaan halua kuulua facebookiin.

Kokouksessa käytiin läpi myös jäsentietoja. Tällä hetkellä jäseniä on rekisterissä vähän yli 60. Kovasti toivottaisiin lisää jäseniä. Karioja-sivuilla on lomake, jolla voi ilmoittautua jäseneksi. Varsinainen jäsenhankinta on ollut jäissä muutaman vuoden ajan, kun jäsenmaksuja ei ole peritty. Kirjan uudistamiseenkin tarvitaan jonkin verran rahaa, jota jäsenmaksut voisivat kartuttaa. Jäsenmaksuista päättää varsinainen sukukokous, joka pidetään sääntöjen mukaan vasta vuonna 2020. Siksi hallitus päätti pitää ylimääräisen sukukokouksen ensi kesänä. Toivotaan, että jokainen jäsen levittäisi tätä sukuseuran ilosanomaa lähipiirissään.

Sitten varsinaiseen pääasiaan eli ensi kesän tapaamiseen. Se päätettiin järjestää Vaalan Suvirannassa 25.8.2018. Paikka sijaitsee Säräisniemessä, kauniin Oulujärven rannalla. Olemme varanneet paikan  klo 10–16. Näissä kesäisissä, hienoissa maisemissa viihdymme varmaan hyvin ja meillä on aikaa tutustua toisiimme paremmin. Suvirannassa on mahdollista myös yöpyä ja vaikka saunoa. Nettisivut löytyvät osoitteesta www.oulujarvenmajoitus.fi .

Ylimääräisen sukukokouksen lisäksi vietetään vihdoin seuran 10-vuotisjuhlaa. Ohjelma tähän juhlaan on vielä muhimassa. Kevään aikana hallituksessa hiomme sen kuntoon. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan. Tässä alustava tietopaketti ensi kesän tapahtumasta. On hyvä varata tuo kokouspäivä jo nyt kalenteriin. Tarkempi ohjelma ja kutsu kokoukseen lähetetään aikanaan kirjeellä. Lisäksi tietoa tulee nettisivuille ja Facebook -sivuille.

Oikein hyvää ja valoisaa kevään jatkoa kaikille ja iloisiin näkemiin Vaalan Suvirannassa!

Aino